Zelf aan het woord....

IN GESPREK MET JOS BLIJLEVENS VAN GGD ZEELAND

"Samenwerken met De Telecompartner ervaren wij als prettig, professioneel en constructief. Verder is het hebben van een Single Point of Contact een aangename vorm van ontzorgen."

Een tevreden klant van De Telecompartner.

GGD Zeelend werkt in opdracht van de dertien Zeeuwse gemeenten. De missie is: samen werken aan een gezond en veilig bestaan en sluitende zorg voor burgers in Zeeland.

Klant van De Telecompartner

Jos Blijlevens is Hoofd van het cluster Informatie- en Procesmanagement van GGD Zeeland. Verantwoordelijk voor Informatie- en procesmanagement, ICT en facilitaire dienstverlening.

Het gebruik van smartphone met allerlei toepassingen, zoals mail, agenda, navigatie, whats app etc

In 2013 hebben wij een Vast-Mobiel telefonieoplossing gerealiseerd bij de GGD Zeeland. Deze nieuwe oplossing leidde ertoe dat het allemaal aanzienlijker eenvoudiger werd. Een positief effect was ook dat onze medewerkers beter bereikbaar werden. Het gebruik van de smartphone, waarbij de functionaliteiten zoals onder andere mail, agenda, internet, navigatie, videobellen, Whats App worden toegepast, is een aantoonbare toegevoegde waarde voor onze GGD en mijn collega’s.

Toekomstbestendig en financieel gunstiger

Het contract met onze toenmalige telecompartij liep in juni 2015 ten einde. Dat was voor ons een natuurlijk moment om de telefonieoplossing nog eens goed tegen het licht te houden en te bepalen of de oplossing toekomstbestendig was.

Het bleek dat de Vast-Mobiel oplossing functioneel en technisch niet voldeed aan onze verwachtingen voor de toekomst. Mijn minimale uitgangspunten waren verbetering in dekking en snelheid. Deze zouden een positief effect moeten hebben op de te gebruiken functionaliteiten zoals hierboven genoemd. Belangrijk voor de GGD is ook het onbeperkt nationaal bellen van zowel vast als naar mobiel. Uiteraard zou de verbeteringen ook financieel gunstiger moeten worden ten opzichte van die huidige situatie.

Transitie naar KPN ÉÉN

Nadat we zorgvuldig het leverancierstraject hebben doorlopen en de offerte hebben beoordeeld, heeft De Telecompartner ons geholpen bij de transitie van de toenmalige Vast-Mobiel telefonieoplossing naar de KPN ÉÉN oplossing waarbij we een forse besparing hebben gerealiseerd.

KPN EEN via De TelecompartnerLees hier meer over KPN ÉÉN

De Telecompartner als single point of contact

Wij ervaren de samenwerking met De Telecompartner als prettig, professioneel en constructief. Vooral de doortastendheid van Ronald Konings en zijn team alsmede het nakomen van toezeggingen en afspraken waarderen wij zeer. De Telecompartner fungeert ook als Single Point Of Contact, dat is een aangename vorm van ontzorgen.

Klik hier voor de website van GGD Zeeland.

Wilt u ook meer weten over deze service? >

De voordelen van samenwerken met De Telecompartner

  • 1 aanspreekpunt voor al uw telecom gerelateerde zaken
  • Persoonlijk contact
  • Advies over alle telecomaanbieders
  • Altijd de beste deal op basis van uw eigen situatie
  • Niet aansluiten bij de lange wachtrijen van de telecombedrijven
  • Uitgebreide Support Desk
Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Hoe kosten besparen?

Vooral door fout gekozen abonnementsvormen wordt onnodig teveel betaald aan de providers. Data verbruik mobiel vormt steeds vaker een grotere kostenpost.

We helpen u graag!

Heeft u een vraag? Wilt u meer informatie?

Wij vertellen het u graag! Kom langs voor een kop koffie of ...

...bel ons
088 - 500 2 600
...stuur een mail
info@detelecompartner.com

Gratis Telecomscan?

Vraag hier gratis en vrijblijvend uw eigen telecomscan aan!

Wij bieden producten en diensten aan van:

Logo KPN Logo Vodafone Logo Telfort zakelijk Logo Tele2 Logo Colt Logo Unet Logo T-Mobile