Onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek | Een 8,6 als rapportcijfer.

De wensen van onze klanten staan centraal! De Telecompartner heeft het bedrijf Team Loyalty verzocht om een onafhankelijk klanttevredenheidsonderzoek uit te voeren. Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen wij onze primaire processen verbeteren!

Wij zijn zeer trots dat onze klanten De Telecompartner een 8,6 geven als rapportcijfer.

De Telecompartner en tevreden klanten

De NPS score voor De Telecompartner komt uit op 57% wat zeer hoog is.

Zelf aan het woord....

In gesprek met Han Walet van Snap Fitness

"Niet meer zelf de oplossing zoeken, niet meer zelf onderhandelen over de tarieven. Een deskundige partner die dit alles voor je regelt is goud waard."

Een tevreden klant van De Telecompartner. Telecom aanpassingen

Snap Fitness heeft wereldwijd ruim 2000 fitnessclubs en hij zorgt voor het uitrollen van dit concept in de Benelux.

Een tevreden klant van De Telecompartner

Han Walet is directeur bij Snap Fitness Benelux, een fitness franchiseorganisatie.

Het mooie van De Telecompartner is dat ze je helpen vanaf de inrichting

"Ik denk dat we inmiddels al zo’n 15 jaar samenwerken. Zowel voor vast als voor mobiel lopen al onze contracten via De Telecompartner. Het mooie van De Telecompartner is dat ze je helpen vanaf de inrichting van iedere vestiging tot en met de dagelijkse vragen die kunnen opkomen. "

Lees verder >

>In gesprek met Marco Tom van AMR ICT

"AMR ICT en De Telecompartner zijn elkaars verlengstuk met de wensen van de klant als uitgangspunt."

Een tevreden klant van De Telecompartner. Telecom aanpassingen

AMR ICT bestaat dit jaar vijftien jaar en ontwerpt, bouwt en onderhoudt ICT-infrastructuren voor zorginstellingen, het onderwijs, lokale overheden en commerciële organisaties.

Een tevreden klant van De Telecompartner

Marco Tom is als Commercieel Directeur bij AMR ICT verantwoordelijk voor marketing en sales

Al sinds 2006 samenwerken met De Telecompartner

"We werken sinds 2006 samen met De Telecompartner. Deze samenwerking is gestart vanuit een actie die De Telecompartner destijds had opgezet om klanten te helpen besparen op belkosten. Een aantal van onze klanten is op dit initiatief ingegaan en zo is de samenwerking ontstaan."

Lees verder >

In gesprek met Jos Blijlevens van GGD Zeeland

"Samenwerken met De Telecompartner ervaren wij als prettig, professioneel en constructief. Verder is het hebben van een Single Point of Contact een aangename vorm van ontzorgen."

Een tevreden klant van De Telecompartner. Telecom aanpassingen

GGD Zeelend werkt in opdracht van de dertien Zeeuwse gemeenten. De missie is samen werken aan een gezond en veilig bestaan en sluitende zorg voor burgers in Zeeland.

Een tevreden klant van De Telecompartner

Jos Blijlevens is Hoofd van het cluster Informatie- en Procesmanagement van GGD Zeeland. Verantwoordelijk voor Informatie- en procesmanagement, ICT en facilitaire dienstverlening.

Het gebruik van smartphone met allerlei toepassingen, zoals mail, agenda, navigatie, whats app etc

"In 2013 hebben wij een Vast-Mobiel telefonieoplossing gerealiseerd bij de GGD Zeeland. Deze nieuwe oplossing leidde ertoe dat het allemaal aanzienlijker eenvoudiger werd. Een positief effect was ook dat onze medewerkers beter bereikbaar werden. Het gebruik van de smartphone, waarbij de functionaliteiten zoals onder andere mail, agenda, internet, navigatie, videobellen, Whats App worden toegepast, is een aantoonbare toegevoegde waarde voor onze GGD en mijn collega’s."

Lees verder >

In gesprek met Lia Dommisse van Traverse Groep

"De samenwerking met De Telecompartner is prima verlopen. Zij hebben ons geholpen met het realiseren van besparingen op onze mobiele telefoonkosten en de overstap naar de nieuwe provider is probleemloos gegaan."

Een tevreden klant van De Telecompartner. Telecom aanpassingen

Traverse is een organisatie voor maatschappelijk welzijn, die zich onderscheidt door oplossingsgericht werken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bergen op Zoom. De medewerkers van Traverse zijn actief in zes gemeenten in Westelijk Noord-Brabant en Zeeland. We werken vanuit 14 locaties.

Binnen de Traverse groep ben ik hoofdverantwoordelijk voor de financiën. De Telecompartner heeft ons geholpen met het realiseren van een besparing op onze mobiele telefoonkosten.

Marktvergelijk

"Eind 2014 liepen onze mobiele abonnementen af. Op ons verzoek heeft De Telecompartner een marktvergelijk opgemaakt waarin de toonaangevende providers met de diverse proposities overzichtelijk naast elkaar stonden."

Lees verder >

In gesprek met Keurslager Bader

"Samenwerken met De Telecompartner heeft mij kosten en veel tijd bespaard"

Een tevreden klant van De Telecompartner. Telecom aanpassingen

Keurslager Bader is eigenaar van keurslagerijen in Mijdrecht, Uithoorn en Maarssenbroek. Iedere dag zijn zijn teams aan het werk en doen zij hun uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden.

Brief KPN zorgde voor onrust en onduidelijkheid.

"Traditioneel is december voor mij een hele drukke maand en juist in die maand werd ik door KPN per brief verrast met de mededeling dat de dienst ZIPB XL, voluit Zakelijk Internet Plus Bellen XL, per 31 maart 2014 zou worden uit gefaseerd."

"Mijn telefonieverkeer, faxverkeer, internet, pintransacties en alarm liepen over deze dienst, dus overbodig om te zeggen dat de brief voor veel onrust en onduidelijkheid zorgde.

Ongetwijfeld had KPN een goede reden om het product uit te faseren, maar het gekozen tijdstip om dit te communiceren in combinatie met de relatief korte tijd om tot een andere oplossing te komen, heb ik als uitermate vervelend ervaren.

Lees verder > 

In gesprek met Petra Poppelaars van Rekenraad Accountants en Belastingadviseurs BV

"Samenwerken met De Telecompartner is fijn, omdat we een vast aanspreekpunt hebben als er problemen of vragen zijn over telefonie"

Een tevreden klant van De Telecompartner. Telecom aanpassingen

Rekenraad Accountants en Belastingadviseurs uit Etten-Leur heeft haar dienstverlening gespecialiseerd op het gebied van MKB bedrijven. Met haar geheel eigen visie over kwaliteit en betrokkenheid verzorgen zij financiële- en belastingdiensten voor ondernemers in de regio West-Brabant. 

"Contact met onze klanten is essentieel. Wij bezoeken veel bedrijven en tijdens projecten hebben wij dagelijks veel telefonisch contact met onze klanten. Ook klanten bellen ons om advies. Telefonische bereikbaarheid is van zeer groot belang”  aldus Petra Poppelaars.

Niet tevreden over de kwaliteit van onze telefonie.

"Wij waren niet tevreden over onze telefonie. De gesprekken vielen regelmatig weg of gesprekken waren slecht vanwege ruis of kraak. Wij waren eigenlijk op zoek naar een nieuwe oplossing voor onze telefonie."

Lees verder >

In gesprek met Jan Cornelis van Game Mania

"De samenwerking met De Telecompartner verloopt zeer correct en er wordt pro-actief samengewerkt."

Een tevreden klant van De Telecompartner. Telecom aanpassingen

Met 36 winkels in België en 51 in Nederland is Game Mania dé speciaalzaak in games met de grootste keuze aan games, spelconsoles en accessoires in de Benelux!

In gesprek met Jan Cornelis

"Als Facility manager ben ik verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken binnen de Game Mania groep. Hieronder vallen hoofdzakelijk, huisvesting, technische dienst, beveiliging en telecom. Ik was op zoek naar een partner die antwoord kon geven op mijn telecomvragen."

"Op zoek naar een partner die antwoord kon geven op mijn telecomvragen."

“Het afgelopen jaar zijn wij in contact gekomen met De Telecompartner.” “Ik was op zoek naar een partner die mij antwoord kon geven op allerlei telecom gerelateerde vragen. Die vragen hadden onder andere betrekking op issues die ik had met KPN. Vragen over mijn contracten, facturatie en type producten.”

De telecom gerelateerde zaken worden vlotter opgepakt.

Lees verder >

 

De Telecompartner helpt bedrijven en organisaties met:

Enkele van onze klanten en partners

 

 

De voordelen van samenwerken met De Telecompartner

  • 1 aanspreekpunt voor al uw telecom gerelateerde zaken
  • Persoonlijk contact
  • Advies over alle telecomaanbieders
  • Altijd de beste deal op basis van uw eigen situatie
  • Niet aansluiten bij de lange wachtrijen van de telecombedrijven
  • Uitgebreide Support Desk
Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Hoe kosten besparen?

Vooral door fout gekozen abonnementsvormen wordt onnodig teveel betaald aan de providers. Data verbruik mobiel vormt steeds vaker een grotere kostenpost.

We helpen u graag!

Heeft u een vraag? Wilt u meer informatie?

Wij vertellen het u graag! Kom langs voor een kop koffie of ...

...bel ons
088 - 500 2 600
...stuur een mail
info@detelecompartner.com

Gratis Telecomscan?

Vraag hier gratis en vrijblijvend uw eigen telecomscan aan!

Wij bieden producten en diensten aan van:

Logo KPN Logo Vodafone Logo Telfort zakelijk Logo Tele2 Logo Colt Logo Unet Logo T-Mobile