Zelf aan het woord....

In gesprek met Keurslager Bader

"Samenwerken met De Telecompartner heeft mij kosten en veel tijd bespaard"

Een tevreden klant van De Telecompartner. Telecom aanpassingen

Keurslager Bader is eigenaar van keurslagerijen in Mijdrecht, Uithoorn en Maarssenbroek. Iedere dag zijn zijn teams aan het werk en doen zij hun uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden.

Brief KPN zorgde voor onrust en onduidelijkheid.

"Traditioneel is december voor mij een hele drukke maand en juist in die maand werd ik door KPN per brief verrast met de mededeling dat de dienst ZIPB XL, voluit Zakelijk Internet Plus Bellen XL, per 31 maart 2014 zou worden uit gefaseerd."

"Mijn telefonieverkeer, faxverkeer, internet, pintransacties en alarm liepen over deze dienst, dus overbodig om te zeggen dat de brief voor veel onrust en onduidelijkheid zorgde.

Ongetwijfeld had KPN een goede reden om het product uit te faseren, maar het gekozen tijdstip om dit te communiceren in combinatie met de relatief korte tijd om tot een andere oplossing te komen, heb ik als uitermate vervelend ervaren.

Aansluitend bleek ook nog dat de door KPN aangewezen partij die mij alternatieven kon bieden, niet reageerde op mijn vragen en slecht bereikbaar was."

De tijd begon te dringen!

"Tijdens de oplevering van onze ZIPB XL heeft De Telecompartner mij op allerlei manieren bijgestaan. De Telecompartner verzorgde voor mij het contact met KPN en fungeerde als eerste aanspreekpunt, waardoor ik me kon concentreren op mijn slagerijen en dagelijkse gang van zaken."

"Door de jaren heen heb ik, voornamelijk via social media, altijd contact met De Telecompartner gehouden en op het moment dat ik met KPN én de door KPN aangewezen partij niet verder kwam heb ik hen gebeld en mijn situatie uitgelegd."

In goed overleg het beste alternatief gekozen.

"Uiteraard was De Telecompartner inmiddels op de hoogte van het uit faseren van ZIBP XL en ook van de door KPN voorgestelde alternatieven. Al in het eerste overleg met de mensen van De Telecompartner bleken die alternatieven; KPN ÉÉN, traditionele ISDN en Ondernemers Pakket Internet&Bellen voor mij om uiteenlopende redenen niet geschikt. Zo is pinnen nog niet mogelijk bij KPN ÉÉN, of kwam ik qua kosten veel hoger uit. In goed overleg met mijn externe systeembeheerder hebben we besloten om met drie van mijn filialen over te stappen op ZBI,

Zakelijk Bellen en Internet, met pin over IP en de mogelijkheid om het alarm ook over IP of over de netlijnen te laten lopen. Belangrijk daarbij was dat ik al mijn bestaande nummers kon behouden. Nog dezelfde dag ontving ik de offerte en hebben we de vervolgstappen besproken, waardoor ik de drukke kerstperiode met een gerust hart in kon gaan.

Eind maart waren mijn filialen ZIPB XL verbindingen succesvol omgezet, waarbij er tegelijkertijd ook nog een verhuizing heeft plaatsgevonden."

Samenwerking heeft kosten en veel tijd bespaard.

"De samenwerking met De Telecompartner heeft mij kosten en veel tijd bespaard. Tijd die ik nu heb kunnen besteden aan het dagelijkse runnen van mijn slagerijen.

De Telecompartner kent de markt, toont betrokkenheid bij mij als klant en reageert snel en adequaat als de situatie daarom vraagt. Ook na de oplevering heb ik nog diverse keren contact met ze gehad. Allemaal zaken die je als ondernemer toch vaak mist bij de providers."

"Kom eens langs in een van onze keurslagerijen!"
Klik hier voor de website van Keurslagerij Bader

De voordelen van samenwerken met De Telecompartner

  • 1 aanspreekpunt voor al uw telecom gerelateerde zaken
  • Persoonlijk contact
  • Advies over alle telecomaanbieders
  • Altijd de beste deal op basis van uw eigen situatie
  • Niet aansluiten bij de lange wachtrijen van de telecombedrijven
  • Uitgebreide Support Desk
Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Hoe kosten besparen?

Vooral door fout gekozen abonnementsvormen wordt onnodig teveel betaald aan de providers. Data verbruik mobiel vormt steeds vaker een grotere kostenpost.

We helpen u graag!

Heeft u een vraag? Wilt u meer informatie?

Wij vertellen het u graag! Kom langs voor een kop koffie of ...

...bel ons
088 - 500 2 600
...stuur een mail
info@detelecompartner.com

Gratis Telecomscan?

Vraag hier gratis en vrijblijvend uw eigen telecomscan aan!

Wij bieden producten en diensten aan van:

Logo KPN Logo Vodafone Logo Telfort zakelijk Logo Tele2 Logo Colt Logo Unet Logo T-Mobile